Jumaat, 24 Julai 2009

HARGAI JASA PAHLAWAN ....

HELLO HAI ... ASSALAMUALAIKUM ... LAPOOOR DIRI ...


TANGGAL 31 JULAI YANG BAKAL MENDATANG MENGINGATKAN SAYA TENTANG SATU DETIK KERAMAT YANG SUDAH PASTI DAPAT SAMA KITA SELAMI DENGAN SERIBU KEINSAFAN DAN PENGHAYATAN.
DETIK YANG PERLU KITA KENANGI , DETIK YANG MENGAJAK KITA MENGHARGAI JASA PARA PERAJURIT YANG TELAH SANGGUP MENGORBANKAN JIWA DAN RAGA DEMI KEAMANAN DAN KEDAULATAN NEGARA BERTUAH INI . SELAMAT HARI PAHLAWAN UNTUK BEKAS - BEKAS PERAJURIT . JASA KALIAN AMAT BERMAKNA DALAM MENYUSURI HASIL YANG DAPAT DI KECAPI OLEH ANAK-ANAK BANGSA MALAYSIA KINI . OLEH ITU BAGI GENERASI MASA KINI RENTETAN SEJARAH JANGAN SEKALI - KALI DI LUPAKAN ATAU DI BUTAKAN DARI KOTAK PEMIKIRAN . SEJARAH MENGAJAR KITA ERTI KETABAHAN DALAM MENCAPAI KEMERDEKAAN , SEJARAH MENDIDIK KITA TENTANG PERADABAN DAN JUGA CABARAN DALAM PERJUANGAN . USAH TERUS ALPA DAN LEKA DI LAMUN KHAYALAN DUNIA DAN DAKYAH DAKYAH MEREKA YANG MAHU MEROSAKAN KEAMANAN YANG KITA MILIKI SEKARANG.

HARGAI JASA PAHLAWAN , HARGAI PENGORBANAN PEMIMPIN TERDAHULU . TANPA USAHA MEREKA , TAK MUNGKIN KITA MAMPU MILIKI WARISAN KECEMERLANGAN YANG DI KECAPI KINI ..


SELAMAT HARI PAHLAWAN DARIPADA SAYA YY DAN SAHABAT DJYYZONE...........

Tiada ulasan: